Make your own free website on Tripod.com

Tactische Cube

borgtcube_main.jpg

Geschiedenis

Er is maar weinig bekend over dit type Borg schip. Een van de weinige dingen die zeker zijn is dat dit schip speciaal ontworpen is voor tactische operaties in plaats van voor algemeen gebruik, en is daarom zwaar gepantserd en bewapend. Ook de belangrijke systemen zijn beschermd door multiregeneratieve veiligheidsvelden. De USS Voyager kwam een schip van dit type tegen in 2376 wanneer kapitein Janeway het collectief trachtte te infiltreren om een kleine subgroeb Borg, de zogenaamde Unimatrix 0, te helpen zich te kunnen verzetten tegen de Borg. Hoewel het schip enorm zwaar bewapend was kon de Voyager, hoewel het schip zware averij opliep, verschillende minuten overleven in een direct gevecht tussen de twee schepen.

Caterogie: Algemeen schip voor assimilatie en gevechten.
Lengte: 3000 Meter.
Hoogte: 3000 Meter.
Breedte: 3000 Meter.
Massa: 20.000.000.000.
Aantal deks: 800.
Gebouwd: Onbekend.
Crew: 500.000 Drones.
Verdediging: Regeneratieve adaptieve schilden met een capaciteit van meer dan 3.000.000.000 MJ + 28 m dik regenererend en adaptief pantser + een snelregenererende romp.
Bewapening: Schilden en warpveld uitschakelingswapens + 1000 plasmabanks met een output van 50.000 MW elk + 300 torpedobuizen + trekstraal.
Snelheden: Max cruis snelheid: Warp 9.9.
                  Max snelheid: Onbekend, maar is uitgerust met een transwarp drive.

tactical.gif

Terug naar borg schepen

bot.jpg

All images, characters, species, terminology etc, are Copyright Paramount Pictures.
No infringement of paramount's copyright is intended.